Викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Київського університету імені Бориса Грінченка - Тетяна Лях, Тетяна Спіріна і Наталія Тимошенко - взяли участь у «Літній школі з моніторингу та оцінки для викладачів вищих навчальних закладів», 11-22 липня 2016 року, у м. Львові (проведений MБФ «Альянс громадського здоровя» за підтримки та участі Центрів контролю та профілактики захворювань, Атланта (США) та Центру співпраці ВООЗ з дозорного епіднагляду за ВІЛ-інфекцією, м. Загреб, Хорватія в рамках проекту МЕТІДА). 

uchast 22 07 16

Мета тренінгу: ознайомити учасників з основними принципами системи моніторингу та оцінки.  
Завдання тренінгу: 
представити основні принципи моніторингу та оцінки; 
розробити проект викладання та подальшої інтеграції навчальних курсів з моніторингу та оцінки для провідних ВНЗ України. 
 
Тренерами курсу були:  
  • Nathan Smith (Каліфорнійський університет, м. Сан-Франциско, США);
  • Elena Barbaric (Центр співпраці ВООЗ з дозорного епіднагляду за ВІЛ-інфекцією, м. Загреб, Хорватія);
  • Салюк Тетяна, керівник проекту з технічної допомоги у сфері моніторингу і оцінки та ефективного використання даних, МБФ «Альянс громадського здоров’я
  • Корнілова Марина, старший менеджер проекту з розвитку потенціалу та епідеміологічного нагляду, МБФ «Альянс громадського здоров’я».
Учасниками були викладачі вищих навчальних закладів, які планують вдосконалювати або впроваджувати курси з моніторингу в своїх ВНЗ.  
Команда Університету Грінченка розробила та представила програму навчальної дисципліни "Моніторинг і оцінка соціальних проектів і програм" для спеціальності "Соціальна робота", отримавши схвальні відгуки тренерів та учасників, а також презентувала ідею здійснення підготовки соціальних працівників до оцінювання соціальних проектів і програм.