Сьогодні в Україні, як і в цілому світі, зростає необхідність у фахівцях в сфері моніторингу та оцінки. І проект МЕТІДА активно сприяє нарощуванню національного потенціалу в цій сфері, підтримуючи впровадження курсів з МіО в навчальні плани найкращих навчальних закладів країни.
30 та 31 січня 2017 року за підтримки проекту було проведено робочу зустріч для викладачів 14 навчальних закладів. 

Zustrich 31 01 17

Участь у заході взяла Тетяна Леонідівна Лях, заступник директора Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, а також її колеги-однодумці у галузі підготовки майбутніх соціальних працівників до моніторингу і оцінки соціальних проектів і програм - Тетяна Петрівна Спіріна та Наталія Євгенівна Тимошенко.

Впродовж зустрічі учасники презентували свої пілотовані курси з МіО, обмінювались досвідом та вибудовували стратегію подальшого розвитку та вдосконалення. Наша команда презентувала програму "Моніторинг і оцінка соціальних проектів і програм", а також обговорила важливість підвищення підготовленості фахівців соціальної сфери до оцінювання якості соціальних послуг.
Команда проекту МЕТДІА дякує всім учасникам цієї зустрічі за виключний ентузіазм, ініціативу та бажання йти далі по шляху формування та поширення культури МіО в Україні. Бо саме завдяки таким зусиллям із розробки навчально-методичних матеріалів та активній роботі зі студентами, відбувається наповнення ринку праці затребуваними фахівцями та здійснюється значний вклад в кадровий потенціал країни.

А команда Університету Грінченка щиро вдячна організаторам заходу за натхнення, зворотний зв`язок, корисні партнерства, можливість гостьових лекцій фахівців Української асоціації оцінювання для студентів спеціальності "Соціальна робота".

Джерело: Альянс громадського здоров'я Alliance for Public Health