19 та 26 квітня 2021 року для студентів другого курсу спеціальності “Соціальна робота” (освітня програма “Соціальна педагогіка”) відбулась серія гостьових лекцій Олени ВОЗНЕСЕНСЬКОЇ, кандидата психологічних наук, арт-терапевта, співзасновниці та президента ВГО «Арт-терапевтична асоціація», сімейного психотерапевта, травмотерапевта, члена ради правління Громадської спілки «Національна психологічна асоціація»,  старшого наукового співробітника Інституту соціальної та політичної психології НАПН України.

Вознесенська

       Заходи було організовано в межах концепції діяльності центру практичної підготовки "Арт-майстерня" та з метою закріплення майбутніми соціальними працівниками знань з дисципліни “Арт-практики в соціально-педагогічній діяльності”  

Гостьова лекція Вознесенська

   На занятті було розглянуто види арт-терапії, особливості використання в соціально-педагогічній роботі. Студенти мали можливість ознайомитись з таким різновидом арт-терапії як  медіа-арт-терапія, що передбачає використання сучасних систем комунікації в якості простору для творчості; практикували роботу з з таким незвичним матеріалом для ліплення як фольга.

Спільний малюнок АРТ 2 курс

      Учасники зустрічі із задоволенням створювали спільний малюнок, використовуючи можливості Zoom; обговорювали такі особливості медіа-арт як: мобільність; відсутність меж та обмежень. Спільна робота над створенням малюнка розширила можливості учасників, сприяла творчій взаємодії,  що є особливо актуальним та важливим в умовах карантинних обмежень. А робота з фольгою дозволила перевірити власний стан, пробудити дитячі спогади, знайти та створити власний ресурс. Скульптура з фольги також може виступати як засіб навчання, використовуватись в роботі з конфліктами між дітьми, батьками тощо.

 

Дякуємо Олені ВОЗНЕСЕНСЬКІЙ за участь у заході 

та багаторічну співпрацю!