5 березня 2019 р. в Академії праці, соціальних відносин і туризму відбувся ІІІ Круглий стіл, присвячений обговоренню нагальних питань впровадження програм підготовки докторів філософії з соціальної роботи.

kruhlyy stil 05 03 2019 1    kruhlyy stil 05 03 2019 2

Значну увагу було приділено питанням предмету і процедур етичної експертизи досліджень з соціальної роботи, а також можливості створення системи такої експертизи. 

Питання для обговорення:

  • Стандарт підготовки докторів філософії з соціальної роботи в Україні: остання версія
  • Нові глобальні етичні стандарти соціальної роботи і виклики підготовки докторів філософії
  • Етична експертиза наукових досліджень
  • Етична експертиза досліджень з соціальної роботи (в перспективі досвіду роботи Комісій з питань етики біомедичних досліджень)
  • Обговорення поточних проблем кафедр, які впроваджують програми підготовки докторів філософії з соціальної роботи

Учасниками дискусії від Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка були: Ж.В. Петрочко, доктор педагогічних наук, професор; Р.Х. Вайнола, доктор педагогічних наук, професор; Т.Г. Веретенко, кандидат педагогічних наук, професор.

Модерована дискусія дозволила прояснити ситуацію щодо публікації результатів наукових досліджень у фахових наукових виданнях. Учасники форуму дійшли згоди відносно того, що один з бар’єрів  розвитку соціальної роботи в Україні – брак розуміння між представниками сегментів практики та вищої освіти і вирішили організувати конференцію, присвячену обговоренню цієї нагальної проблеми.

 

Висловлюємо щиру подяку Академії праці, соціальних відносин і туризму, зокрема, кафедрі соціальної роботи та практичної психології, за можливість долучитись до дискусії щодо вдосконалення програм та процедур підготовки докторів філософії (PhD) з соціальної роботи.