22 квітня 2020 року Вайнолою Ренатою Хейкіївною, професором кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, доктором педагогічних наук, організовано та проведено традиційну зустріч із науковцем.

В рамках вивчення дисципліни «Крос-культурні і міждисциплінарні дослідження», для аспірантів освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 «Соціальна робота» був запрошений особливий гість. Це ‑ Бованенко Ольга Олександрівна, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри соціальної педагогіки Інституту соціальної роботи та управління Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

Цього разу, вона відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

22 04 2020 1

   22 04 2020 3

 

22 04 2020 2

 

До зустрічі також долучилися студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

Ольга Олександрівна у 2018 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Формування художньо-естетичної культури студентів педагогічних університетів у процесі декоративно-прикладної діяльності» – 13.00.07 (теорія і методика виховання), яка присвячена актуальній проблемі формування художньо-естетичної культури студентів у процесі декоративно-прикладної діяльності.

В межах зустрічі науковець презентувала власне наукове досліження, поділилася науковими ідеями та дослідницькими досягненнями.

Спікер наголосила, що декоративно-прикладне мистецтво, як галузь декоративного мистецтва, спрямоване на створення художніх виробів, що характеризуються декоративною образністю й практичним використанням у побуті. Декоративно-прикладну діяльність студентів закладів вищої освіти представлено як дієвий засіб формування художньо-естетичної культури майбутніх фахівців у процесі оволодіння цінностями народного мистецтва, техніками та прийомами створення художніх виробів, реалізації творчих проектів, збереження та поширення національної культурної спадщини.

Ольга Олександрірвна детально представила види декоративно-прикладного мистецтва: робота з текстилем; робота з деревом; робота з керамікою та каменем; робота з металом.

Зустріч була надзвичайно корисна та пізнавальна, оскільки представлення власного наукового дослідження у Ольги Олександрівни є сучасним та детальним, а також дизайн викладу матеріалу є зразком для майбутніх науковців.

Щиро дякуємо Бованенко Ользі Олександрівні за цікаву та наповненну зустріч. Бажаємо натхнення у роботі та нових наукових здобутків.