17 квітня 2020 року відбулася фокус-група в онлайн-режимі з аспірантами освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 "Соціальна робота" кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка. Участь у ній взяли аспіранти 1-3 років навчання зі спеціальності «Соціальна робота».

Модератор зустрічі – доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Спіріна Тетяна Петрівна, кандидат педагогічних наук.

 

                                                focus hrupa 17 04 2020 1   focus hrupa 17 04 2020 2

На зустрічі з аспірантами говорили про академічну доброчесність в освітньому середовищі, перевірку наукових робіт на плагіат та можливість використання програм для перевірки тексту на унікальність на сайті бібліотеки Київського університету імені Бориса Грінченка.

Аспіранти 3 курсу представили результати проходження дослідницької практики, поділилися враженнями та висловили рекомендації щодо вдосконалення завдань практики.

Обговорили «Положення про засади запобігання і протидії дискримінації, сексуальним домаганням, булінгу та іншим проявам неетичної поведінки» та висловили свою позицію з даного питання.

Дізналися про нові можливості участі у міжнародних проектах та актуальні міжнародні конференції.

Аспіранти обмінялися досвідом дистанційного навчання, участі в всеукраїнських та міжнародних конференціях, написання фахових статей та труднощів з якими вони зіштовхнулися в умовах карантину у зв’язку COVID-2019.