10 березня 2020 року Жанною Василівною Петрочко, професором кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини Київського університету імені Бориса Грінченка, доктором педагогічних наук, організовано та проведено традиційну зустріч із науковцем.

 

В рамках вивчення дисципліни «Інновації у соціальній сфері», для аспірантів освітньо-наукової програми підготовки докторів філософії зі спеціальності 231 «Соціальна робота» був запрошений особливий гість. Це ‑ Ганна Іванівна Слозанська, доктор педагогічних наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, засновник та редактор наукового журналу «Social Work and Education».

Цього разу, вона відбулася у віртуальній кімнаті програми Google Hangouts Meet.

 

Slozanska H I

 

До зустрічі також долучилися студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, викладачі кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи.

 

Ганна Іванівна нещодавно захистила дисертацію на вкрай актуальну тему: «Теорія і практика професійної підготовки майбутніх соціальних працівників до роботи у територіальних громадах» (спеціальність 231 – соціальна робота (13.00.05 – соціальна педагогіка)). Вона поділилася власним досвідом успішного написання наукового дослідження: «Як розпочати роботу над дисертацією? Як не забути важливу інформацію? Як підібрати методи/інструменти для дослідження? Як вчасно зупинитися?».

 

zustrich 10 03 2020 1   zustrich 10 03 2020 3   zustrich 10 03 2020 2 copy

 

Запитуй, спостерігай, розмовляй, висувай гіпотези, записуй і закохуйся в те, що робиш – ось такі основні принципи справжнього науковця, – поділилася з нами Ганна Іванівна Слозанська.

Спікер розповів про інновації, їх безпосередній зв'язок з соціальною роботою та інноваційні соціальні технології.

Слухачі мали унікальну можливість поставити спікеру питання щодо розвитку громад, технологій активізації громади, моделювання соціальних послуг в громадах, оцінювання їх якості.

 

 

Враження аспірантів: «Сьогоднішня зустріч була дуже продуктивною, цікавою та надихаючою. Зустріч та жива розмова з науковцями та практиками, які люблять те, чим займаються – це завжди було і є справжнім натхненням та захопленням. Зустріч з Ганною Іванівною надихнула на ще більш активну роботу над власними дисертаційними дослідженнями. Після таких розмов хочеться творити і ставати кращими. Окремо хочемо подякувати кафедрі соціальної педагогіки та соціальної роботи Інституту людини за організацію та проведення зустрічі з таким сучасним та прогресивним науковцем».