17 травня в рамках Наукової цукерні відбувся майстер-клас «Арт-техніки в роботі з людьми похилого віку та членами їх сімей». Ведучі: Денисюк Олена, кандидат пед. наук, доцент кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи  Інституту людини  Київського університету імені Бориса Грінченка; Лариса Шкловцова, координатор проекту “Формування дружньої спільноти для людей з деменцією”.

 master klass 1

 

    Тема, яку розкривали для учасників складна, але дуже важлива, - це принципи підтримки та сучасні технології роботи з людьми похилого віку. 

   Для підтримки людей похилого віку розробляються спеціальні програми в різних країнах. Учасники майстер-класу мали можливість познайомитися з досвідом використання арт-технік в роботі з даною категорією клієнтів Міжнародного благодійного фонду “Єврейський Хесед “Бней Азріель” (Україна). Учасники практично відпрацьовували основні прийоми, які використовуються в пісочній терапії, колажуванні тощо.

     Дякуємо представнику фонду, координатору проекту “Формування дружньої спільноти для людей з деменцією” Ларисі Шкловцовій за цікаву та змістовну інформацію з даної проблеми, особисту зацікавленість, душевність та вірність справі.

     Як було зазначено під час зустрічі, ми багато знаємо про всі вікові періоди життя людини, але старість - лишається темою, яку рідко висвітлюють, досліджують і тому, стикаючись з проблемами близьких нам людей старшого віку, ми розгублюємося, закриваємось, страждаємо від неспроможності допомогти. Величезну роль в поліпшенні і стабілізації стану людини з деменцією грає комфортне середовище, яку створює і підтримує його оточення. Якісна турбота, увага, догляд, організоване дозвілля, забезпечення фізичної активності і розумової зайнятості - важливі складові в повсякденному житті людини, що живе з деменцією. На щастя, ситуація поволі змінюється. Молоді люди прагнуть до знань та змін, їх серця відкриті до добра.

     Сьогодні  людей з деменцією в Україні стало більше! Всі учасники отримали пам'ятні значки друзів людей з деменцією.