У вересні 2017 року студенти 4 курсу спеціальності «Соціальна робота» разом з викладачем кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Спіріною Т.П. в рамках курсу «Інноваційні моделі надання соціальних послуг» та аспіранти кафедри мали змогу відвідати «Наукові пікніки» ‑ побувати у лабораторії під відкритим небом, де науковці, викладачі, вчителі, мейкери, учні та студенти показали, що наука це дуже цікава річ. Більше 40 команд експериментаторів вражали наукою Киян та гостей столиці. Свято науки проходило за підтримки Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Шевченківського району, Київського молодіжного центру та компанії Дніпролаб.

 

picnic 2017 1

 

 

Метою проекту є популяризація науки серед молоді: дітей, школярів, студентів, молодих батьків. Наукові пікніки в Україні ‑ ініціатива, що популяризує науку по всій країні з 2013 року. Фестиваль Наукові пікніки проходить щорічно в різних містах у вересні і у травні. До пікніків були залучені спеціалісти, науковці, ентузіасти, які охоче ділилися своїми знаннями з публікою. На пікніках не подавали теоретичний матеріал, а захоплювали та розважали таємницями фізики, хімії, біології та інших сфер науки. Демонстрували, що наука буквально усюди навколо нас.

 

picnic 2017 2

 

 

Особливістю пікніків є те, що під час їх проведення не подається теорія, а використовуються практичні підходи, організатори захоплюють, розважають, розкривають таємниці науки та показують, що наука є всюди навколо нас.

 

Ми зі студентами щиро сподіваємось, що такі заходи будуть популяризуватися серед населення, оскільки це дійство реально заворожує і відкриває для простих людей, які не пов’язані з наукою, цілий всесвіт наукової діяльності та потенціалу різноманітних галузей наук.