Обговорення з випускниками та здобувачами кафедри змін до ОПП Логопедія першого (бакалаврського) рівня, 02.04.2024р.

02 квітня 2024 року на кафедрі спеціальної та інклюзивної освіти в офлайн-режимі відбулось обговорення освітньо-професійної програми «Логопедія» для першого (бакалаврського рівня) вищої освіти з випускниками. В обговоренні взяли участь: Олена Валеріївна Мартинчук – завідувачка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, Наталія Миколаївна Бабич – гарант  освітньої програми «Логопедія» для другого (магістерського) рівня вищої освіти,  Наталія Анатоліївна Лопатинська – гарант  освітньої програми «Логопедія» для першого (бакалаврського) рівня вищої, здобувачі та випускники ОП «Логопедія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.
Випускники минулих років Юлія Нечваль, Катерина Москалюк, Ярослав Кононов, Марія Грабко, Ксенія Кушнірова окреслили основні відмінності від минулих освітньо-професійних програм. Водночас вони відзначили, що презентований навчальний план й ОПП суттєво еволюціонували, враховуючи зміни середовища, засвоєння потрібних навичок soft skills і попиту на ринку праці.
Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти Анастасія Борисенко, Марія Придатко, Яна Суворова, Ірина Шатіло, Богдана Безносюк  позитивно висловилися у зв’язку з професійним спрямуванням освітніх компонентів у навчальному плані освітньої-професійної програми «Логопедія», практичною спрямованістю навчальної та виробничої видів практики тощо.
Під час зустрічі випускники брали активну участь в обговоренні компетентностей та результатів навчання, можливих шляхів їх досягнення.
Загалом під час проведення обговорення було озвучено позитивні практики від опанування окремих освітніх компонентів, а також надано пропозиції щодо покращення змістовного наповнення. Усі висловлені думки та побажання здобувачів освіти буде враховано при затвердженні оновленої освітньої програми і навчального плану.
Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти висловлює безмежну вдячність нашим випускникам  за взаємодію, зворотний зв’язок, підтримку кафедри та університету у такий нелегкий час! Тримаймося разом і зростаймо спільно професійно, адже в єдності – сила, а в різноманітті – творчий злет! Наближаємо перемогу!

OON 04 min