Участь викладачів кафедри у IV Міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання освітньо-психологічної реабілітації та педагогічної корекції осіб з розладами аутистичного спектра», 3-4 квітня 2024р.

Освіта, психологічна та педагогічна реабілітація осіб з аутизмом залишається актуальним питанням сучасної спеціальної педагогіки та психології.
3-4 квітня 2024 року відбулась IV Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні  питання освітньо-психологічної реабілітації та педагогічної корекції осіб з розладами аутистичного спектра». 

На пленарному засіданні прозвучала доповідь Тетяни Скрипник,  доктора психологічних наук, професора кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, старшого наукового співробітника Київського столичного університету імені
Бориса Грінченка, на тему «Забезпечення переходу (транзиту) для дитини з аутизмом як умова реалізації якісної освіти». Тетяна Вікторівна зосередилась на актуальності теоретичного розроблення та практичного вирішення означеної проблеми, розкрила ефективні стратегії забезпечення транзиту дитини з аутизмом.
Під час роботи секційних засідань виступила  Ганна Супрун, кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Київського столичного університету імені Бориса Гринченка, з доповіддю на тему «Ресурси та ризики індивідуалізованого підходу під час
інклюзивного навчання учнів з аутизмом». Викладачка розкрила можливості та практичні аспекти впровадження індивідуалізованого підходу, запропонували шляхи зменшення ризиків, з якими зустрічаються учасники команди супроводу учнів з аутизмом.
У заході брало участь чимало науковців та фахівців-практиків, які щиро розповідали про успішний досвід роботи з особами з розладами аутистичного спектра.

OON 04 min