Екскурсія в Музей українського побуту Київського столичного університету імені Бориса Грінченка студентів першого курсу бакалаврського рівня вищої освіти, 20.03.2024р.

У межах дисципліни «Загальна та спеціальна педагогіка з історією» для поглиблення та розширення знань, усвідомлення національної ідентичності та формування впевненості у необхідності використання народної педагогіки в роботі вчителя-логопеда 20 березня 2024 року для здобувачів першого курсу бакалаврського рівня вищої освіти (груп ЛОГб1234.0д та ЛОГб2234.0д) було проведено екскурсію в Музеї українського побуту Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Берегиня музею Галина Іванівна Ульянич надзвичайно захоплююче та цікаво переповіла історію виникнення українського рушника, унікальної вишивки на ньому, використання кольорів відповідно до регіону України та смислове значення малюнку на рушнику.

90 % експонатів музею належать родині Галини Іванівни, яка поповнювала колекцію протягом 44 років. Тут можна побачити і весільні вишиванки, і дівочі віночки, різноманітні за своїм кольором і оформленням, і столітні ікони, картини, предмети побуту українців – посуд, коромисла, праски, дерев’яні предмети для прання, корзини та багато іншого.

Галина Іванівна розповіла про особливості виховання дівчат в Україні, дечим здивувала, дечим розсмішила, підняла настрій, даючи знання в такій невимушеній обстановці. Найголовніше – показала і довела позитивний вплив народної педагогіки та національного виховання на розвиток і формування підростаючого покоління українців.

Наша слава – Українська держава!

Щиро дякуємо Галині Іванівні Ульянич за можливість доторкнутися до перлин народної педагогіки.

 

OON 04 min