Зустріч студентів кафедри спеціальної та інклюзивної освіти зі співробітниками Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України (23.11.2023)

У межах вивчення навчальної дисципліни «Актуальні проблеми та методологія досліджень у спеціальній та інклюзивній освіті» 23 листопада 2023 р. відбулась зустріч студентів спеціальності 016 Спеціальна освіта другого (магістерського) рівня вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка зі співробітниками Інституту спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка, провідної наукової установи у складі Національної академії педагогічних наук України.

Під час зустрічі провідні науковці ознайомили магістрів з різними напрямами діяльності науково-дослідного інституту; актуальними проблемами у галузі спеціальної та інклюзивної педагогіки, які потребують розв’язання; основними напрямами наукових досліджень відділів: логопедії,  інклюзивного навчання, навчання жестової мови, освіти дітей з порушеннями слуху, з порушеннями інтелектуального розвитку; правилами вступу до аспірантури та особливостями навчання на третьому рівні вищої освіти.

Зокрема, перед студентами виступили:

Засенко Вячеслав Васильович – доктор педагогічних наук, професор, дійсний член НАПН України, радник директора, почесний директор;

Ярмола Наталія Анатоліївна – кандидат педагогічних наук, заступник директора з наукової роботи, завідувач відділу інклюзивного навчання;

Орлов Олег Вікторович – кандидат психологічних наук, заступник директора з науково-експериментальної роботи;

Данілавічютє Еляна Анатоліївна – кандидат педагогічних наук, завідувач відділу логопедії;

Кульбіда Світлана Вікторівна – доктор педагогічних наук, професор, завідувач відділу навчання жестової мови;

Литовченко Світлана Віталіївна – доктор педагогічних наук, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями слуху;

Чеботарьова Олена Валентинівна – доктор педагогічних наук, завідувач відділу освіти дітей з порушеннями інтелектуального розвитку.

Зустріч відбулась у теплій, дружній атмосфері, що сприяла підвищенню інтересу до наукової діяльності у здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти. До зустрічі мали можливість доєднатись онлайн здобувачі заочної форми навчання.

Кафедра спеціальної та інклюзивної освіти щиро дякує Інституту спеціальної педагогіки та психології імені Миколи Ярмаченка за співпрацю у сфері підготовки фахівців зі спеціальної освіти.