Панельна дискусія «Підтримка дітей в кризових ситуаціях: кращі міжнародні практики» до Фестивалю науки 19 травня 2023 року

19 травня в рамках Фестивалю наук Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася панельна дискусія «Підтримка дітей в кризових ситуаціях: кращі міжнародні практики».

 

Захід був організований кафедрою спеціальної та інклюзивної освіти Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти у партнерстві з ВФ «Крок за кроком», Міжнародною асоціацією «Крок за кроком» та Європейським центром імені Вергеланда.

Учасниками заходу стали студенти, викладачі Університету, представники Міністерства освіти і науки України та інших державних і громадських організацій.

З вітальним словом виступила Н.А.Клішевич, декан Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти, к.п.н, доцент, яка зазначила, що за даними уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця,  після 24 лютого 2022 року виїхали з країни понад 14, 5 млн українців, мінімум 11, 7 млн – в’їхали до країн Євросоюзу.

Ці країни не тільки дали прихисток українським сім’ям, а й забезпечують основні права дітей, серед них – право на освіту.

Своїм досвідом поділилися представники країн Польща, Фінляндія, Греція і Румунія.

Спікери:

Ангелос Ваілланатос

Провідний експерт Європейського центру Вергеланда, Греція

Моніка Росьзіжевська Возняк

Президентка Правління Фонду Коменіус, Польща

Санна Лукандер

Головна фахівчиня організації Fun Academy, Фінляндія

Кармен Ліа

Виконавча директорка Центру «Крок за кроком», Румунія

Модератором заходу була Софій Н.З., к.п.н., доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти