Звіт кафедри про проміжні результати реалізації наукової теми: «Професійний профіль спеціального педагога у контексті забезпечення якості інклюзивної освіти»

17 травня 2023 року на Вченій раді Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти наша кафедра представила свій Звіт про проміжні результати реалізації наукової теми: «Професійний профіль спеціального педагога у контексті забезпечення якості інклюзивної освіти».

Без імені

Професор кафедри Тетяна Скрипник доповіла про гостру актуальність цієї теми, з огляду на вкрай невідповідний стан організації та впровадження інклюзивного навчання, у т. ч., щодо кадрових питань. Йшлося передусім про відсутність в закладах освіти посади, чия компетентність могла б охоплювати різнопланові питання інклюзивного навчання, а також здатність координувати діяльність команди супроводу. З огляду на це кафедра, ґрунтуючись на сучасних концептуальних, методичних та практичних підходах, стратегіях і практиках, представила узагальнення стосовно постаті спеціального педагога (вчителя спеціальної освіти) як можливої посади, з появою якої (за міжнародним досвідом) можна досягати принципових позитивних змін задля впровадження якісної освіти для дітей з особливими освітніми потребами.