Обговорення змін до освітніх програм «Логопедія», «Втручання при аутизмі» зі спеціальності 016 Спеціальна освіта для другого (магістерського) рівня вищої освіти

04 квітня 2023 року у межах роботи професорсько-викладацького складу кафедри над оновленням змісту та структурно-логічної схеми освітньо-професійних програм «Логопедія», «Втручання при аутизмі» для другого (магістерського) рівня вищої освіти відбулась робоча зустріч (в онлайн-форматі з використанням сервісу Google Meet), на якій гаранти освітніх програм (О.В. Мартинчук, Т.В. Скрипник) ініціювала розгляд та внесення змін до цих освітніх програм. Це зумовлено тим, що у грудні 2022 року відбувся перший випуск здобувачів, які навчалися за новою редакцією ОПП 016.01.01 Логопедія (2021 р.) та новою ОПП 016.00.02 Втручання при аутизмі (2021 р.) та мали змогу після державної атестації висловити свої думки, побажання та пропозиції щодо удосконалення змісту освітніх програм. Також викладачі кафедри, залучені на цих освітніх програмах, ініціювали розгляд певних пропозицій щодо їх покращення.

04.04.обговорення

У робочій зустрічі взяли участь викладачі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, які забезпечують освітню діяльність за спеціальністю 016 Спеціальна освіта в Київському університеті імені Бориса Грінченка.

У процесі дискусії професорсько-викладацьким складом кафедри узгоджено:

-       зміни до змісту та структурно-логічної схеми освітніх програм «Логопедія» та «Втручання при аутизмі» для другого (магістерського) рівня вищої освіти;

-       зміст і назви окремих навчальних дисциплін спеціалізованих вибіркових блоків, спрямованих на розширення фахових компетентностей майбутніх фахівців зі спеціальної освіти.

Під час зустрічі гаранти освітніх програм напрацювали подальші кроки щодо їх удосконалення, запланувавши низку зустрічей з різними стейкхолдерами.