Гостьова лекція Олександри Берегової "Можливості каністерапії- світовий та вітчизняний досвід"

        13 червня 2022 р. відбулася Гостьова лекція з надпотужним фахівцем з каністерапії в Україні пані Олександрою Береговенко. Пані Олександра – експертка кінологічної спілки України; розробниця кінологічних методик; ведуча семінарів з психофізіології та поведінки собак; організаторка проєктів з соціальної кінології; засновниця та керівниця школи соціальної кінології та хендлінгу "Harmonic Dog", а також школи "Дитина та Собака", викладачка Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.

13.06.2022

      Усі присутні – і магістри програми «Втручання при аутизмі», і студенти з освітньої програми «Логопедія», і викладачі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти – були вражені сучасним, з опорою на міжнародні стандарти і свій власний успішний досвід, підходом до розбудови каністерапії, у викладенні пані Олександри. Багато цінної і цікавої інформації було про психофізіологічні ресурси собаки.

13.06.22

    Вперше ми почули про 4 рівні підготовки собаки у межах втручання («собака емоційної підтримки», «собака-візітер», «собака-терапевт», «собака-діагност»), про те, що кожна собака може стати «ко-терапевтом», але з деякими з них легше досягнути рівня співпраці, а з деякими трудніше, проте результати можуть бути значно ефективнішими, про особливі вимоги та умови підготовки «провідників» собаки. Багато лишилося важливих тем для розуміння сутності організації допомоги із залученням собаки як «інструменту», які тільки було означено (за браком часу), таких як: соціальна кінологія, епігенетика, когнітивна кінологія.

13.06

     Уже мріємо про наступні зустрічі з мудрою, високо компетентною і неймовірно харизматичною лідеркою каністерапії в Україні.