Арт-майстерня Нейрографіки для студентів "Перемога добра і життя" у межах програми психологічної підтримки в умовах дистанційного навчання

    21 квітня 2022 р., у межах реалізації психологічної підтримки на період дистанційного навчання в умовах воєнного стану в Україні для здобувачів освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Спеціальна освіта», доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, кандидатом психологічних наук Таран Оксаною Петрівною проведено арт-майстерню Нейрографіка: «Перемога добра та життя».

    Мета проведення арт-майстерні: створити умови для налагодження контакту з собою, можливості безпечно виражати та проживати сильні почуття, відновити особисті емоційні та інтелектуальні ресурси.

    Під час заходу студенти мали можливість ознайомитись їз сутністю, принципами та технологією одного з методів арт-терапії – нейрографікою. Учасники спробували запропоновану арт-технологію та створили власний творчий продукт на тему: «Перемога добра та життя».

22.04.22

   Основою для сюжету стала гілочка верби, як символ України. З давніх-давен у нас в Україні вербу вважають священною рослиною. Верба символізує Прадерево життя, уособлює таємничі сили жінки: плодючість і материнство. Верба – символ перемоги життя над смертю, добра над злом, символ відродження й оновлення.

верба

    Таким чином, студенти розширили свої уявлення стосовно методу нейрографіки, ознайомились з символічним значенням верби в українській культурі як символу сили та відродження, покращили свій емоційний стан та відновили власні ресурси.