Арт-майстерня Нейрографіки для студентів "Світ у твоїх долонях" у межах програми психологічної підтримки під час дистанційного навчання (14 квітня 2022 року)

     14 квітня 2022 року в межах реалізації психологічної підтримки на період дистанційного навчання в умовах воєнного стану в Україні здобувачів освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Спеціальна освіта» мали  змогу відвідати онлайн арт-майстерню Нейрографіки: “Світ в твоїх долонях”, організовану доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, кандидатом психологічних наук Таран Оксаною Петрівною.

14.04.22

       Мета проведення арт-майстерні: створити умови для налагодження контакту з собою, можливості безпечного виражати та проживати сильні почуття, відновити особисті емоційні та інтелектуальні ресурси.

14.04

       У ході заходу студенти в міні групі (5 осіб) ознайомились з одним із методів арт-терапії – нейрографікою. Цей метод є доступним для кожного та не вимагає спеціальних художніх здібностей. Суть методу полягає в процесі малювання нейрографічних ліній (лінія, що не повторює себе на кожній ділянці шляху), задіяння психомоторики руки, що пов'язана з нейронними мережами мозку. Така діяльність сприяє створенню нових нейронних зв'язків в мозку, що допомагає змінити емоційний стан та знайти нові шляхи розв’язання складної життєвої ситуації. Студенти мали можливість спробувати запропоновану арт-технологію та намалювати малюнок на тему: «Світ в твоїх долонях».

     Така діяльність є ефективним методом самодопомоги, який покращує емоційний стан та актуалізує власні ресурси.