Онлайн зустріч викладачів кафедри спеціальної та інклюзивної освіти у межах міжнародного стажування з доктором Grażyna Walczak and Ewa M. Kulesza, Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej (POLSKA) 14 грудня 2021р.

       14 грудня 2021р. відбулась онлайн зустріч у межах міжнародного стажування викладачів кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Університету Грінченка на базі Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської (м.Варшава, Польща). Тема стажування: «Раннє втручання у Польщі».

14.12.21

       Dr. Grażyna Walczak у доповіді «Модель раннього втручання та супроводу дітей з порушеннями розвитку: минуле, сучасність та майбутнє» презентувала історичний екскурс, сучасний польський досвід та бачення перспектив організації та впровадження психолого-педагогічної супроводу дітей від народження до 6-7 років з функціональними порушеннями.

14.12

     Серед сучасних тенденцій надання допомоги дітям з порушеннями розвитку Grażyna Walczak окреслила: біопсихосоціальну концепцію інвалідності, опору на родину та природнє середовище розвитку дитини, підготовку фахівців раннього втручання.

      Після зустрічі відбулось жваве та змістовне обговорення між польськими та українськими викладачами сучасного стану надання послуг раннього втручання, перспектив співпраці з підготовки фахівців цієї галузі.

      Узагальнення результатів стажування дасть змогу викладачам кафедри спеціальної та інклюзивної освіти підвищити рівень актуальності та сучасного міжнародного звучання низки дисциплін з підготовки за спеціальністю «Спеціальна освіта» освітньої програми «Логопедія».

     Чекаємо на наступні зустрічі.