Previous Next

Гостьова лекція "Практика ігрових форм логокорекційних занять з молодшими школярами зі зниженим зором та мовленнєвими порушеннями", 22.11.2021р.

          22 листопада 2021 року відбулась гостьова лекція із досвідченим вчителем-логопедом комунального закладу «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Орієнтир» Запорізької обласної ради Івановою Ганною Анатоліївною. Відео онлайн заняття відбувалось в рамках навчальної дисципліни  «Логоритміка зі спеціальними методиками когнітивного розвитку із сенсомоторною складовою»: теорія і методика ігрової діяльності дітей з ТПМ. Здобувачі освіти ІІІ курсу першого (бакалаврського) рівня спеціальності "Спеціальна освіта. Логопедія" мали змогу ознайомитись із умовами та особливостями логокорекційної діяльності з молодшими школярами, що мають порушення зорової функції. Належна увага приділялась тифлозасобам, які використовуються в корекції дислексії та дисграфії.

       Ганна Анатоліївна розкрила зміст ігор, що використовуються в логопедичній роботі з дітьми  із сліпотою та слабозорістю при подоланні дислексії та дисграфії, продемонструвала особливості використання настільних друкованих, словесних дидактичних ігор, конструктивних ігор, ігор для розвитку дрібної моторики.

Щиро дякуємо пані Івановій Г.А. та здобувачам освіти ІІІ курсу за активну участь у навчальній відео он-лайн лекції та продуктивну діяльність.