Онлайн зустріч із фахівцями Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської (ПОЛЬЩА) у межах міжнародного стажування 9 листопада 2021р.

        В межах участі в конкурсі проєктів у сфері освіти за підтримки Британської Ради в Україні, House of Europe Opportunities на отримання індивідуального гранту – доцент кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Бабич Наталія отримала грант на Personal projects in the sector of education 2 (Chapter: Individual grants) House of Europe (House of Europe Opportunities 2020/2021).
    Отриманий грант передбачає реалізацію проєкту «Ранні пташки – комунікативні практики для передчасно народжених дітей» спрямованого вивчати європейський досвід надання послуг раннього логопедичного втручання й підготовки відповідних фахівців та перенести набуті практики в Україну.
        В межах реалізації першого етапу проєкту з 15 жовтня 2021 року Наталія Бабич вивчала досвід підготовки фахівців раннього втручання, зокрема, логопедичного втручання для передчасно народжених дітей у Польщі. Profesor Ewa M. Kulesza директор Instytut Pedagogiki Specjalnej
познайомила із стандартами організації підтримки раннього розвитку та підтримки родини, надання послуг раннього втручання в Польщі та запропонувала серію зустрічей із фахівцями раннього втручання, до яких було запрошено долучитись і викладачів кафедри спеціальної та інклюзивної освіти в межах міжнародного стажування.

1

9 листопада 2021 року розпочалось стажування викладачів кафедри спеціальної та інклюзивної освіти в межах договору про міжнародне співробітництво від 03.11.2017 року між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej.

academy of special pedagogy 2

     Стажування передбачає отримання теоретичних знань щодо стандартів організації підтримки раннього розвитку та підтримки родини, надання послуг раннього втручання в Польщі; вивчення практичного досвіду з надання послуг командою раннього втручання родинам, які виховують дітей раннього віку із груп ризику.

academy of special pedagogy 1

    Перша онлайн зустріч із фахівцями Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської (ПОЛЬЩА) дозволила долучитись до занять логопеда в реальному часі з 5 дітьми, які мають органічні порушення ЦНС. Заняття проводила талановитий практик пані Габріела Лоренс, нейрологопед, терапевт міжнародного класу за напрямом Кастильо Моралеса, сертифікований масажист Шанталь.

academy of special pedagogy 3

     Учасники стажування (Олена Мартинчук д.пед.наук, завідувачка кафедри, Тетяна Скрипник, д.психол.наук, професор кафедри, Наталія Бабич, к.пед.наук, доцент кафедри, , Ганна Супрун, к.психол.наук, ст.викладач кафедри, Юлія Найда, ст.викладач кафедри) мали змогу обговорити побачене, отримати відповіді на свої питання від пані Габріели Лоренс та професорки Інституту спеціальної педагогіки у Варшаві пані Єви Кулеши.

academy of special pedagogy 6

      Зустріч пройшла насичено та цікаво. Усі учасники із нетерпінням чекають продовження. Слідкуйте за нашими подіями.