Студентська науково-практична онлайн-конференція "Перші кроки у науку" 4 листопада 2021 року

     Студентська науково-практична онлайн конференція “Перші кроки у науку” – чудова нагода отримати радість та надихнутись першими успіхами молодих науковців. Цей захід відбувся 4 листопада 2021р в Інституті людини Київського університету імені Бориса Грінченка. 

пленарне

Ковтун

      Одним із доповідачів на пленарному засіданні була Марія Ковтун, магістрантка 6 курсу спеціальності “Спеціальна освіта”. Марія поділилась своїм досвідом участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності “Спеціальна освіта (за нозологіями)” та презентувала свою конкурсну роботу «Попередження дискалькулії у дітей першого класу з тяжкими порушеннями мовлення» (ІІІ місце, 2021, наук. кер.: к. пед. н. Бабич Н.М.).

секц я

Андрющенко

   Марина Овчаренко, викладач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, презентувала відео про студентську академічну мобільність (реалізація Програми "САМ Україна" за підтримки Британської ради в Україні, House of Europe) між Київським університетом імені Бориса Грінченка та Кам’янець-Подільським національним університетом імені Івана Огієнка. Учасники конференції мали змогу почути та побачити безпосередні відгуки студентів  про їх досвід навчання у Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка за освітньою програмою Логопедія, про знайомство з культурно-історичною спадщиною Квітки на Камені (місцева назва міста Кам’янець-Подільський).

Дучева

   Відбулось обговорення важливості та актуальності дотримання академічної доброчесності під час презентації доповіді «Академічна доброчесність очима студентів та аспірантів» Анастасії Котелевець, аспірантки спеціальності «Соціальна робота», заступника голови Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих учених Інституту людини.

Касперчик

   Цікавим та мотивуючим був виступ Олени Файдюк, аспірантки спеціальності «Соціальна робота», про досвід участі у конкурсі наукових проєктів «Наука та розвиток громад: соціальні проєкти з науковою ідеєю».

Ковальчук

Луценко

     Після пленарного засідання студентської науково-практичної онлайн конференції “Перші кроки у науку” відбулось засідання секції “Наукові перспективи спеціальної педагогіки та психології”. У заході взяли участь магістранти 6 року навчання спеціальності “Спеціальна освіта”, їх наукові керівники та викладачі кафедри.

секц я

   Олена Мартинчук, д. пед. н., завідувачка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, відкрила секційне засідання та привітала майбутніх випускників-магістрів з ще одним впевненим кроком до захисту та отримання диплому про вищу освіту. Під час роботи секції “Наукові перспективи спеціальної педагогіки та психології” магістранти гідно презентували результати власних наукових досліджень і показали високий рівень сформованості у них загальних та фахових компетентностей.

моб льн сть конференц я