Сучасне мистецтво PinchukArtCentre та інклюзія в дії

Продовжується програма культурного збагачення студентів першого (бакалаврського) рівня освіти спеціальності  016 Спеціальна освіта Кам’янець-Подільського університету імені Івана Огієнка та Київського університету імені Бориса Грінченка (реалізація Програми "САМ Україна" та за підтримки Британської ради в Україні, House of Europe).

пінчук 1

21 жовтня  2021 в межах проекту академічної мобільності студенти Кам'янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Київського університету імені Бориса Грінченка відвідали PinchukArtCentre та долучились до сучасного мистецтва разом із доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Оксаною Таран.

пінчук 2

В арт-центрі відбулася зустріч-лекторій з Ольгою Шишловою, керівницею освітнього департаменту PinchukArtCentre, членкинею правління БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом», психологинею та арттерапевткою. 

пінчук 3

Студенти ознайомились з освітніми заходами, що проводяться для дорослих та дітей із особливостями розвитку (затримка психо-мовленнєвого розвитку, ментальними порушеннями, синдром Дауна, аутизм). Це інклюзивними заняття  ArtFrends для дітей від 3 до 11 років, що спрямовані на абілітацію та соціалізацію дітей з особливими освітніми потребами;  «Майстерня можливостей» для людей з особливостями розвитку з 12 років, що спрямовані на розвиток творчості та самовираження під супроводом професійних художників. 

пінчук 4

Студенти дізналися про специфіку організації та проведення занять з дітьми та дорослими з особливими потребами в умовах арт-центру, розширили свій світогляд щодо соціалізації та розвитку таких осіб. Зустріч відбулася у приємній та затишній атмосфері, де студенти змогли поставити запитання та поділитись своїми думками під час дискусії.

пінчук 5

Висловлюємо щиру вдячність Ользі Шишловій за цікаву зустріч та приділений час!