Науковий онлайн-семінар "Академічна доброчесність дослідника в соціальній сфері"

0

     27 квітня 2021 року відбувся Науковий онлайн-семінар "Академічна доброчесність дослідника в соціальній сфері", підготовлений спільно з Науковим товариством студентів, аспірантів та молодих вчених Інституту людини, а модерувала захід заступник директора з наукової роботи Інституту людини Неля Костянтинівна Лебідь.
    На онлайн-семінарі, викладач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти, представник Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених Інституту людини Марина Сергіївна Овчаренко разом з учасникам поглибили свої зання, стосовно поняття академічної доброчесності. Розглянули основні види порушень академічної доброчесності та провели жваве обговорення, щодо їх прояву у науковій сфері.
   Актуалізували знання про різні типи відповідальності за академічну недоброчесність, які зазначені у Положенні про академічну доброчесність науково-педагогічних, наукових, педагогічних працівників та здобувачів вищої освіти Київського університету імені Бориса Грінченка.
  Також учасники дізналися від Оксани Шахової, голови Наукового товариства Факультету права та міжнародних відносин, координатора "Школи академічної доброчесності" про особливості діяльності Школи та можливість долучитися до її учасників.
   А провідний бібліограф Бібліотеки університету Сніжани Іванівни Гузенко дізнатися про секрети "Оформлення бібліографічних посилань у наукових роботах".
  На заході були присутні більше 140 учасників, студенти та аспіранти різних курсів і спеціальностей. Модерувала захід заступник директора з наукової роботи Інституту людини Неля Костянтинівна Лебідь.