Круглий стіл: «Психологія відповідального споживання як шлях збереження довкілля» до Міжнародного дня Матері-Землі (International Mother Earth)

       Earth2
     22 квітня 2021 року доцентом кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Таран Оксаною Петрівною межах відзначення Міжнародного дня Матері-Землі (International Mother Earth) проведено круглий стіл: «Психологія відповідального споживання як шлях збереження довкілля» в якому взяли активну участь студенти та викладачі Інституту людини.

Earth3

 
     Учасники мали змогу ознайомитись з основними принципами стилю життя ZERO WASTE за Беа Джонсон, а саме: скажи «Ні!» зайвому, скорочуй споживання, скористайся повторно, сортуй і утилізуй, сумлінно компостуй. Також отримали інформацію про екологічні ініціативи щодо сортування та переробки відходів в сучасних українських реаліях, а саме, про громадську організацію «Україна без сміття» та компанію «Екологічні інвестиції».

Earth

Earth4

 
     Відповідальне споживання покращує якість життя, сприяє зміцненню здоров’я, зменшує витрату коштів, економить час, дає можливість зрозуміти реальні матеріальні потреби, формує поважне ставлення до навколишнього середовища, підвищує рівень культури суспільства.

 

Earth6
       У ході жвавої дискусії визначено низку чинників що заважать формуванню відповідального споживання та еко-свідомості, а саме: застарілий світогляд «Від мене нічого не залежить», недостатня обізнаність, низький культурний та моральний рівень громадян, споживацьке ставлення до середовища, недостатня просвітницька діяльність в освітніх закладах, відсутність підтримки та законодавчої бази на державному рівні.
Earth7
    Висновки круглого столу: збереження природніх ресурсів починається зі зміни світогляду кожного з нас; власний приклад та ідеї мають властивість поширюватись; створення «Зеленого офісу» є перспективною екогогічною ініціативою студентів та викладачів.

Приєднуйтесь! Спробуємо зробити світ кращим.