Участь у міжнародній програмі академічної мобільності в Університеті Collegium Civitas (м.Варшава, Польща)

У грудні 2019 року викладачі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Наталія Бабич та Катерина Тичина прийняли участь у міжнародній програмі академічної мобільності в Університеті Collegium Civitas (м.Варшава, Польща) за програмою стажування науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації: «Інтернаціоналфзація вищої освіти. Організація навчального процесу та інноваційні методи навчання у вищих навчальних закладах Польщі». Викладачі ознайомились із досвідом створення програми наукового моделювання професійної підготовки студентів Університету Collegium Civitas та основними інструментами підтримки мобільності науковців, вивчили досвід участі університету у програми "Erasmus +" та його роль у інтернаціоналізації освіти, опанували новітніми методами викладання, набули досвід провадження науково-дослідної і викладацької діяльності, розширили наукові контакти тощо. Результатами стажування стала презентація розробленого в період стажування (08.11.19-13.12.19) власного проекту Н.Бабич та К.Тичин «Special education specialists'  practical training model at Borys Grinchenko Kyiv University», який викликав неабияке зацікавлення колег і отримав позитивну оцінку експертів університету.

 

 uchast u programy 12 19 1   uchast u programy 12 19 14

 

 

Ще одним досягненням стажування стало відвідування Szkoła Specjalna św. Maksymiliana w Laskach, ознайомленні з їх цікавим досвідом роботи з дітьми та підлітками, які мають комплексні порушення розвитку, та домовленість з адміністрацією про організації наукових екскурсій та проходження виїзної практики студентів спеціальності 016 Спеціальна освіта освітньої програми Логопедія.

          Особливо приємним і цікавим стала зустріч з нашими колегами із Варшавського університету та Академії спеціальної педагогіки. Спільні дослідження, академічна мобільність викладачів, обмін студентами, освітні програми – і це ще не все, що стало предметом нашої дискусії. Ми неймовірно вдячні нашим польським колегам за теплий прийом та зацікавленість у співробітництві. Сподіваємося на плідну співпрацю і впевнені, що ідеї, які виникли під час діалогу, вдасться реалізувати в життя.