Участь студентів у волонтерській дизайн-майстерні

30-31 жовтня студенти Інституту людини кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Ольга Ковальчук та Крістіна Довга долучились до волонтерської дизайн-майстерні в рамках AGENDA | UNICEF Ukraine & UNICEF Global Volunteer Office.

 

dyzayn maysternya 31 10 19 2

 

У цьому динамічному 2-денному семінарі студенти вчились співпрацювати та розробляти стратегії залучення волонтерів в Україні. Генерували творчі ідеї та проектували пропозиції щодо волонтерської діяльності, яку офіс ЮНІСЕФ в Україні міг би впроваджувати. Крім того студенти побачили, яка відповідальна та нелегка справа ховається за написанням і прийняттям важливих рішень та ухвалення їх на рівні законодавства.

 

dyzayn maysternya 31 10 19 1

 

Один із організаторів зазначив: «Ми повинні чути думки з різних сторін, а найголовніше від молоді, так як саме вони можуть запропонувати те, що потрібно для мотивації нового покоління».

Головною метою було: створити проект, який найбільш вдало сприятиме розбудові волонтерства в Україні. Перспективним напрямком є залучення людей різного віку до волонтерської діяльності в інклюзивних громадах, а саме включення волонтерів як асистентів для дітей з особливими освітніми потребами.

Не менш важливим для наших студентів було спілкування англійською з носіями мови.