Проект «Студентський науковий SMART-туризм»

24-26 вересня 2019 року  викладачі кафедри спеціальної та інклюзивної освіти (Наталія БабичKateryna Tychyna) та студенти 4 та 5 курсів спеціальності Спеціальна освіта освітньої програми Логопедія взяли участь у роботі ІX Міжнародної науково-практичної конференції «СУЧАСНИЙ СВІТ І НЕЗРЯЧІ: соціальна інтеграція осіб з інвалідністю як категоричний імператив гуманізації українського суспільства».

 

Proekt Studentskyy naukovyy SMART turyzm 24 09 19 1

 

В межах реалізації наукового напряму проекту "Студентський науковий SMART-туризм" Грінченківці прийняли участь в пленарному засіданні та познайомили зі своїми науковими здобутками учасників конференції на секційних засіданнях.

Першими виступили студенти 5 курсу спеціальності «Спеціальна освіта» Анастасія Паталаха та Єлизавета Прокоп з доповіддю «Супровід студентів із порушеннями зору в умовах освітнього простору Київського університету імені Бориса Грінченка» (науковий керівник: Н.М. Бабич), виступ надзвичайно зацікавив всіх присутніх та викликав пожвавлену дискусію. Далі свої розробки та наукові здобутки представили студентки 4 курсу Ольга Ковальчук з доповіддю «Ритм–простір-рух як параметри складоритму в системі розвитку мовлення у дітей із порушеннями зору» (науковий керівник: Н.М. Бабич) та 5 курсу Вікторія Музика з доповіддю «Формування конструктивного праксису у дітей старшого дошкільного віку з порушеннями зору та мовлення засобами lego-конструювання» (науковий керівник: К.О. Тичина). На завершення старший викладач кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Катерина Тичина та вчитель-логопед Наталія Кібальна (м. Кривий Ріг) дали можливість всім учасникам конференції відчути на собі дію розроблених в межах реалізації наукової теми кафедри комплексів кінестетичної міогімнастики, які впроваджуються в практику роботи з дітьми із порушеннями зору та мовлення.

 

Proekt Studentskyy naukovyy SMART turyzm 24 09 19 3   Proekt Studentskyy naukovyy SMART turyzm 24 09 19 10

 

В межах реалізації практичного напряму проекту "Студентський науковий SMART-туризм" Грінченківці ознайомились із роботою Комунального закладу «Клеванська спеціальна загальноосвітня школи-інтернат №1 І-ІІІ ст.» Рівенської обласної ради. Вони відвідали уроки та заняття дошкільної та шкільної ланки, познайомились із забезпеченням навчально-корекційного процесу (класи НУШ, тифлокомлекс, бібліотека тощо). Прийняли участь в круглому столі науковців та практиків України, Польщі, Словаччини.

Культурний напрям духовно збагатив студентської спільноту під час знайомства з культурно-історичними місцями й пам’ятки Волині та Рівенщини. Студенти та викладачі відвідали Замок Любарта, Собор святих апостолів Петра і Павла, Лютеранську кірху в місті Луцьк. На Рівенщині познайомились із Культурно-археологічним центром «Пересопниця» та побували у Тунелі кохання.

 

Proekt Studentskyy naukovyy SMART turyzm 24 09 19 18

 

Щиро дякуємо Східноєвропейському національному університету імені Лесі Українки, Волинській обласній організація УТОС, Ресурсному центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами та всім організаторами конференції та сподіваємось на подальшу співпрацю.