Відвідування музею в темряві "Третя після опівночі"

   25 вересня в межах навчальної дисципліни "Логопедичний практикум" студенти 3 курсу відвідали інтерактивний музей в темряві "Третя після опівночі".

 

muzey 25 09 19 12

 

    Відгуки студентки 3 курсу Суховець Наталії: «Кожному з нас вдалось "побачити" і відчути реальний світ, в якому перебуває незряча людина. Година суцільної темряви, страх ступити не туди або щось перечепити, погана орієнтація в просторі, просто чорнота перед очима і паніка всередині душі через свою безпорадність...а хтось так живе кожен день! Після таких моментів ти повністю переосмислюєш своє життя.
    Також особливістю було те, що водила нас людина з порушенням зору, яка свого часу не здалася через його втрату і змогла закінчити магістратуру, разом з цим написавши і впевнено захистивши свою магістерську роботу. Дуже було цікаво послухати, як їй вдалось "повернутись" до звичайного життя, звикнути, що вона відчуває і як почуває себе в соціумі, навіть які умови надає для них держава (зокрема в плані освіти і працевлаштування). І коли ти чуєш ті справжні реалії від цих людей, а не читаєш новини в інтернеті, просто стає страшно.. Ти відразу підсвідомо ловиш себе на думці, наскільки це сильні і мужні люди, вони не здались, не впали у відчай, і живуть всупереч всьому за будь-яких умов, а не просто існують! Я вважаю, що саме такими людьми треба захоплюватись і ставити собі за кумирів. Ми надзвичайно вдячні нашому куратору Наталії Бабич і співробітникам музею за таку прекрасну можливість здобути неоціненний досвід, який обов'язково допоможе нам в нашій роботі. Слів багато, емоцій ще більше. Хто не був, неодмінно відвідайте це місце дійсно того варте.️»

 

muzey 25 09 19 10   muzey 25 09 19 2