Семінар "Я знаю, що це, але не можу сказати!"

   20 березня в Американському домі (вул. Пимоненка, 6) студенти ІV та V курсів спеціальності «Спеціальна освіта» освітньої програми Логопедія прийняли участь в семінарі "Я знаю, що це, але не можу сказати!", який провела фулбрайтівська дослідниця Оксана ЛЯЛЬКА, joined PhD. Доктор філософії у сфері когнітивних досліджень з об'єднаним дипломом від університетів: Ньюкасла /UK/, Макваре /AU/, Потсдама /DE/, Тренто /IT/, Ґронінґена /NL/.

seminar 20 03 19 1

   В ході семінару було висвітлено актуальні питання реабілітації осіб, які перенесли інсульт, отримали травми внаслідок ДТП, поранення на фронті та опинились у повній комунікативній ізоляції. Основним предметом професiйної дiяльностi Оксани Ляльки є кросмодальне вивчення живої мови на межi лiнгвiстики, психологiї, медицини, когнiтологiї та нейронауки. Вона працює над формуванням професії «терапевт мови і мовлення».

seminar 20 03 19 2   seminar 20 03 19 5

   Окреслені позиції дослідниці викликали запальну дискусію, де піднімались питання не тільки реабілітації осіб з афазією, а й підготовки майбутніх фахівців у цій галузі.

seminar 20 03 19 3   seminar 20 03 19 4

   Гостями семінару були військовослужбовці ЗСУ, які отримали поранення і успішно проходять реабілітацію. Ми безмежно раді можливості познайомитись з нашими ГЕРОЯМИ і щиро пишались і раділи їхнім успіхам!!!