Інформаційно-практична платформа «ДАУН СИНДРОМ: КРАЩІ ПРАКТИКИ ДЛЯ ПОЗИТИНИХ ЗМІН»

   7 грудня 2018 року 18 кращих студентів 2-3 курсів прийняли участь у Інформаційно-практичній платформі «ДАУН СИНДРОМ: КРАЩІ ПРАКТИКИ ДЛЯ ПОЗИТИНИХ ЗМІН».

 

platforma 07 12 18 1

 

platforma 07 12 18 6

 

   Ольга Ковальчук, студентка 3 курсу, на своїй сторінці на фейсбук розповіла про відвідування заходу: «…Чудово проведений день у колі однодумців. Ми не стоїмо на місці, а поповнюємо наш запас знань та ресурсів. Практикум морально збагатив та дав повноцінне розуміння потреб дітей з інвалідністю.Найбільш пізнавальним був майстер-клас про особливості формування комунікативних навичок і мовлення у дітей із трисомією 21(синдром Дауна). Дякую огранізаторам за підготовку та атмосферу, а за можливість потрапити на такий захід, щире дякую Кафедра спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти ІЛ…»

   Марія Ковтун, студентка 3 курсу, пише про свої враження від події: «…Завдяки запрошенню організації : ВБО «Даун Синдром» ми мали змогу відвідати такий чудовий захід. На початку мене вразив і зацікави виступ одного із спікерів, Наїри Аветисян- керівника програми захисту дітей UNICEF, вона ознайомила нас із останніми змінами і новинами в питаннях впровадження інклюзивної освіти та нагадала про важливість знання основних законів про права людей з інвалідністю. Потім, ми відвідали різноманітні майстер класи, на одному із них ми мали змогу познайомитися з Оксаною Комплентовою, вона є як і спеціалістом в сфері психології так і мамою дитинки з синдромом Дауна, майстер клас був на тему: «Сучасний підхід у роботі з батьками, які виховують дітей з особливостями розвитку-«Нічого для нас без нас: зміна парадигми», кожен виніс з цього майстер класу корисну інформацію для себе, поглянувши на цю проблему як і зі сторони батьків, так і зі сторони фахівця. Наприкінці ми відвідали майстер клас Ольги Цись : «Особливості формування комунікативних навичок і мовлення у дітей із трисомією21», це був один із найцікавіших майстер класів, 2 години промайнули непомітно, ми отримали безліч корисної інформації та відповіді на всі питання, що нас цікавили. Безмежно дякуємо Кафедрі спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти за можливість відвідувати заходи такого рівня…»

   Професорсько-викладацький склад кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти висловлює щиру вдячність керівництву ВГО«Даун Синдром» за запрошення та чудову можливість для студентів відвідати такий масштабний захід! Сподіваємось на подальшу співпрацю.