Участь у II Міжнародній науково-практичній конференції з каністерапії

21 жовтня 2018 року студенти ІІІ-VІ курсів та випускники спеціальності Спеціальна освіта (Логопедія) Інституту людини, разом із старшим викладачем кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Бабич Н.М. прийняли активну участь у II Міжнародній науково-практичній конференції з каністерапії «КАНІСТЕРАПІЯ В КОМПЛЕКСНІЙ РЕАБІЛІТАЦІЇ ЛЮДЕЙ З ОБМЕЖЕНИМИ ФІЗИЧНИМИ МОЖЛИВОСТЯМИ ТА ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ».

 

MNPKZK 21 09 18 4

 

Студенти мали можливість познайомитись із закордонним досвідом Daiva Kvedariene, члена правління Литовської асоціації каністерапії, каністерапевтом та Ieva Kuzminiene, інструктором-дресирувальником, екзаменатором собак на придатність до роботи у каністерапії, членом Литовської асоціації каністерапії «Навчання дітей з собаками/за участю собак. Інтегрування собаки в процес навчання дітей». Відбувся активний диспут з питань навчання і підготовки профільних спеціалістів для роботи у напрямку «каністерапія», діяльності фахівців, що використовують метод каністерапії у своїй професійній діяльності, та його ефективності в роботі з дітьми з особливими потребами.

 

MNPKZK 21 09 18 1

 

MNPKZK 21 09 18 3

  

Цікавими були доповіді українських практиків, які вже запроваджують метод каністерапії. Учасники познайомились із проектом "Терапевтичні собаки для України" німецької федеральної компанії GIZ (доповідач: Ірина Городецька), досвідом роботи практикуючого психолога ОЦСРДІ «Відродження» (м. Чернігів) Антоніни Вдовиченко «Каністерапія у реабілітації дітей з обмеженими фізичними і психічними можливостями у обласному центрі комплексної реабілітації дітей з інвалідністю "Відродження"; наробками практичного психолога, арт-терапевта Тамари Гнатюк (м. Київ) «Спеціальні терапевтичні заняття, що входять до комплексу програми розвитку особливої дитини».

 

MNPKZK 21 09 18 5

  

У другу половину дня всіх учасників чекав приємний сюрприз! Робота з нашими чотирилапими друзями, які подарували всім море емоцій і щастя. Студенти приймали активну участь в практичних заняттях із собаками-терапевтами. Це незабутні хвилини спільної взаємодії і захоплення професійністю каністерапевтів.

 

MNPKZK 21 09 18 2

 

Велика вдячність організаторам конференції за запрошення,

теплий прийом та незабутні емоції! Сподіваємось на подальшу співпрацю!

 

MNPKZK 21 09 18 6