Заняття в межах курсів підвищення кваліфікації від Інституту спеціальної педагогіки

28-29 квітня 2017 р. у місті Немирів Вінницької області професор кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Тетяна Вікторівна Скрипник проводила заняття в межах курсів підвищення кваліфікації від Інституту спеціальної педагогіки.

 

Zanyattya v mezhakh kursiv pidvyshchennya kvalifikatsiy 1

 

 

Учасниками курсів були члени педагогічного колективу школи, які займалися дітьми з ЗПР, а на разі мають намір з вересня навчального року стати комунальною установою і спеціалізуватися на освіті дітей з аутизмом. Це рішення було прийняло в результаті ради з іноземними партнерами-помічниками, перш за все, американськими, які надають і будуть надавати педагогічному колективу школи та учням ще більшу допомогу і підтримку (в організаційному і методичному планах), й навіть збираються фінансувати дві сенсорні кімнати: одну релаксаційну, а одну корекційно-розвивальну.

 

Слід зазначити, що не у всіх педагогів є оптимізм і впевненість у правильності прийнятого рішення. АЛЕ ... дорогу здолає той, хто йде. На дводенних заняттях йшлося про те, як дитину з аутизмом максимально ефективно і швидко підготувати до шкільного середовища, як середовище перетворити, щоб воно сприяло послідовному й різнобічному розвитку дітей, як здійснювати міждисциплінарний супровід, формулювати і колегіально реалізовувати SMART-цілі тощо. Є сподівання, що керівництво школи і педагоги-ентузіасти створять перший в Україні загальноосвітній заклад, який буде спеціалізуватися на роботі з аутичними дітьми. Тоді цей осередок може стати майданчиком для опрацювання методичних і дидактичних розробок задля успішного навчання і розвитку дітей з аутизмом.

 

Zanyattya v mezhakh kursiv pidvyshchennya kvalifikatsiy 2