Відкритий захід "Аутизм – інший спосіб пізнання"

3 квітня 2017 року на кафедрі спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти відбувся відкритий захід присвячений дню поширення інформації про аутизм «Аутизм – інший спосіб пізнання».

 

Для студентів першого курсу спеціальності «Логопедія» було запропоновано перегляд відео-виступу високообдарованого савант-аутиста Даніеля Таммета на конференції TED (савант – людина з порушеннями розвитку та видатними здібностями в одній чи кількох сферах).

 

Інтелектуальна конференція TED (Technology Entertainment Design) поширює унікальні ідеї в науці, мистецтві, політиці, культурі, бізнесі тощо.

 

Виступ Даніеля Таммета дав змогу студентам зрозуміти та уявити особливості його чуттєвого сприймання різних явищ дійсності. Даніель в особливий спосіб «бачить» та «уявляє» графічно та у кольорі цифр, арифметичних дій, смислів слів та їх зав-звучання. Студенти взяли участь у обговоренні виступу Даніеля, висловили свої думки, щодо почутого.

 

Захід був організований та проведений доцентом кафедри, кандидатом психологічних наук Оксаною Петрівною Таран та викладачем кафедри Ганною Володимирівною Супрун.

 

vidkritiy zahid 1