Засідання наукового гуртка «Логодидактична майстерня»

22 лютого 2017 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Логодидактична майстерня» під керівництвом викладачів кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Н. М. Бабич, К. О. Кібальна та Т. В. Мельніченко. Зустріч була проведена в межах круглого столу за темою «Логопедичний супровід дітей з порушеннями мовлення: зміст та основні поняття». Аналіз ефективності логопедичної роботи в умовах ДЛЦ «Логотренажер».

zasidannya  logodudak hurtok

 

Одним із елементів обговорення ключових питань круглого столу, було роз’яснення суті логопедичного супроводу в ДЛЦ «Логотренажер» на індивідуальні запити студентів. Під час даного засідання із запитаннями звернулася Дар’я Кулик, студентка 3 курсу групи КОб-1-14-4.0д, яка представила свою case-story роботи з дитиною із затримкою психічного розвитку в межах центру. Дарією був озвучений запит у такому формулюванні: як планувати роботу з такою дитиною, адже у нею є порушення як мовлення, зору, так і психоемоційної сфери? Для створення більш комплексного уявлення даного звернення, студентам ІІІ та ІV курсів, членам гуртка, було продемонстровано відео-фрагмент обстеження викладачем кафедри Н.М. Бабич даної дитини. 

zasidannya  logodudak hurtok1

 

Для вирішення даного запиту студента до участі у круглому столі було запрошено І. М. Омельченко, к. псих. н., ст. н. співробітник лабораторії інтенсивної педагогічної корекції Інституту спеціальної педагогіки НАПН України. Іриною Миколаївною було презентовано доповідь на тему «Розвиток мовлення у молодших школярів із затримкою психічного розвитку: теоретичне підґрунтя, зміст, алгоритми реалізації вчителем-логопедом та вчителем початкових класів».

 

За підсумками отриманих даних викладачі кафедри Н.М. Бабич та К. О. Кібальна провели майстер-клас із написання ефективного індивідуального плану для дитини з особливими потребами із активним залученням студентів у їх створенні й використанні під час діяльності ДЛЦ «Логотренажер».