Звіт з навчальної (ознайомчої) практики бакалаврів 2 курсу (групи ПСб-1-18-4.0д, 09.06.2020)

09 червня 2020 року відбувся звіт з навчальної (ознайомчої) практики студентів 2 курсу групи ПСб-1-18-4.0д під керівництвом старшого викладача кафедри психології особистості та соціальних практик Інституту людини, кандидата психол. наук Ткачишиної О.Р. Зустріч зі студентами була проведена у форматі відеоконференції і стосувалася виконання студентами завдань навчальної (ознайомчої) практики, загальних результатів та основних здобутків студентів.

09 06 2020 1

У процесі зустрічі проаналізовано стан виконання завдань практики студентами. Зокрема, студенти представляли власні презентації на тему «Діяльність психолога», що є одним із завдань практики та являє собою узагальнені уявлення щодо змісту, завдань, основних цілей діяльності психолога, особливостей його роботи в цілому тощо. Студенти поділилися власними враженнями, що сформувалися у них у процесі проходження навчальної (ознайомчої) практики і стосувалися професійної роботи психолога.

В ході зустрічі були обговорені також і деякі труднощі, які можуть виникати у роботі психолога, окреслено шляхи їх подолання. Таким чином, у процесі проходження практики студенти поповнили свої знання щодо нормативно-методичного забезпечення діяльності психолога, проводили психологічний аналіз робочого місця психолога, складали набір психодіагностичного інструментарію щодо певного виду діяльності психолога. Корисним виявився перегляд відеофрагмента, що стосувався роботи психолога, і таким чином, студенти змогли поспостерігати за процесом психологічного консультування та скласти звіт на основі власного спостереження.

На завершення зустрічі були обговорені питання, які виникли у студентів у процесі виконання завдань практики та здійснена рефлексія щодо уявлень про роботу психолога, а також окреслено перспективне бачення свого місця у сфері професійної діяльності.

09 06 2020 2

09 06 2020 3 copy