Тренінг "Профілактика емоційного вигорання" для фахівців (консультантів) Інклюзивно-ресурсного центру (14.12.2023)

14 грудня 2023 року студент 4 курсу ОП "Психологія бізнесу та управління"  Назаренко Андрій провів тренінг "Профілактика емоційного вигорання" на базі Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району м. Києва.

Профілактика вигорання

Професійне вигорання - один з ключових синдромів, прояви якого шкодять ефективності діяльності будь-якого працівника сфери "людина-людина". Володіння навичками, що спрямовані на подолання цього синдрому - запорука здоров'я та сталості праці педагога, а разом з тим, вищої якості виконуваної роботи, що забезпечує внесок у сприянні покращенню якості життя в Україні та світі. 

Профілактика вигорання1

Під час тренінгу команда Інклюзивно-ресурсного центру ознайомилась з симптоматикою та проявами професійного вигорання в професійному та особистому житті; розглянула дієві інструменти щодо профілактики самого синдрому, такі як матрицю Ейзенхауера для ефективного розподілу часу та методику "Заземлення", що сприяє необхідній релаксації. 

Профілактика вигорання2

Також, наприкінці тренінгу фахівці (консультанти) мали змогу визначити наявний рівень емоційного вигорання, ознайомитися з симптомами та проявами професійного вигорання, а також - ефективними інструментами щодо профілактики синдрому.

Профілактика вигорання3