Зустріч магістрантів 5 та 6 курсів ОП “Екстремальна та кризова психологія”з військовим капеланом (24.11.2023)

24 листопада відбулась онлайн зустріч магістрантів 5 та 6 курсів ОП “Екстремальна та кризова психологія”з військовим капеланом.
Ольга - капелан-волонтер з Корпусу Військових Капеланів Християнської Служби Порятунку. ХСП (Християнська Служба Порятунку) об'єднує в собі всі конфесії України.

Оля Лют 5
 “В житті я працюю бізнес тренеркою в одній із великих компаній України. А ввечері та на вихідних служу в медзакладі Києва для поранених. Надаємо психологічну та духовну підтримку,”- так вона говорить про себе.

Оля Лют 6
Пані Ольга розповіла про особливості діяльності військових капеланів. Поділилася історіями свого служіння пораненим, родичам бійців. За словами пані Ольги, важливо для капеланів працювати в команді, щоб допомога була ефективнішою. Її професійна діяльність і волонтерство (робота військового капелана) взаємодоповнюють і збагачують одна одну.

Оля Лютко 1 1
Знання і навички, які пані Ольга використовує як бізнес-тренерка, вона застосовує у своєму служінні.
Місія капелана - бути поруч з бійцями, проводити духовне заступництво. Піклуватися не лише про душу, а й про тіло... Ольга розповіла про важливість присутності поруч, емпатійне слухання, запитання, з якими варто і не варто звертатися до поранених... Спікерка дала відповіді на численні запитання магістрів, що стосувалися різних аспектів її досвіду.

OON 17 min