Секції «Психологія особистості в екстремальних та кризових умовах» (09.11.2023)

9 листопада в межах Студентської науково-практичної онлайн конференції «Перші кроки в науку» відбулася робота секції «Психологія особистості в екстремальних та кризових умовах». Подія зібрала близько 50 слухачів: було запрошено студентів ІV, V, VІ курсів. Вперше серед доповідачів були магістранти заочної форми навчання.

Секція 9 1

На секції було презентовано результати кваліфікаційних робіт. Доповідачі продемонстрували широке коло актуальних проблем, пов’язаних з складними подіями, що переживає наша країна: це і стрес в професійній діяльності працівників сфери інформаційної безпеки в умовах воєнного часу (Тимчук І.), психологічний супровід розвитку soft-skills як чинник підвищення якості життя вимушено переміщених осіб (Жорова С.). Дослідження Андрієвської М. було присвячено самовідновлювальним практикам учасників освітнього процесу закладів вищої освіти в умовах війни. Актуальність роботи підкреслено тим, що посилання на чат-бот, розроблений авторкою, було розповсюджено серед слухачів миттєво.

Секція 9 2

Традиційно увагу було приділено і питанням молодіжного середовища – робота Швень О. «Проблема емоційного аб’юзу в підліткових взаєминах». Неабиякий інтерес викликала доповідь Джарти Н. «Відвертість як чинник профілактики кризи в стосунках молодої сім’ї». Робота засвідчила, що щирість, підтримка і взаєморозуміння в людських стосунках залишаються найважливішим ресурсом в час важких випробувань.

Секція 9 3

Секція 9 4

Модератором секції виступила доцент кафедри психології особистості і соціальних практик Сорокіна О.А.