Вебінар "Особливості роботи з пораненими військовослужбовцями/ ветеранами та членами їх сімей"

4 квітня 2023 року відбувся вебінар "Особливості роботи з пораненими військовослужбовцями/ ветеранами та членами їх сімей".

Серед учасників заходу були психологи, викладачі та студенти як першого (бакалаврського), так і другого (магістерського) рівнів спеціальності «Психологія» денної та заочної форм навчання Факультету психології, соціальної роботи та спеціальної освіти.

osoblyvosti roboty z poranenymu

Доповідач:

🔹 Сергій Тітаренко – ветеран російсько-української війни, майор ЗС України у відставці після важкого поранення, психолог ДНП ЦКР "Галичина".

Організатори:

🔹 ГО "Інституту психології здоров'я"

🔹 «Українська спілка спеціалістів по роботі з втратою та горем»

🔹 «Cпілка психотравматологів України»

На вебінарі учасники ознайомилися з особливостями надання психологічної допомоги військовослужбовцям, які проходять реабілітацію після отримання важких поранень:

  • встановлення діалогу, емпатійного зв'язку, первинне інтерв'ю,
  • послідовність побудови роботи,
  •  основні аспекти діяльності, на які потрібно звертати особливу увагу: наявність та інтенсивність травматичного досвіду, переживання втрати (різної генези), уникаюча поведінка, гіперопіка з боку супроводжуючих осіб/родичів); що і як варто говорити, а що не варто та/або “не зараз”,
  • найпоширеніші інтервенції/інструментарій, що дає позитивні результати та допомагає в адаптації, соціалізації, опрацюванні травматичного досвіду.