Практична підготовка магістрів з екстремальної та кризової психології

       Підготовка високваліфікованих фахівців в галузі екстремальної та кризової психології неможлива без занурення студентів в практичні аспекти діяльності. Так студенти-психологи  5 курсу освітньо-професійної програми «Екстремальна та кризова психологія» Інституту людини Київського Університету ім. Бориса Грінченка проходять практику на базі Державної установи "Центр пробації" у м.Києві та Київській області. 

magister

     На базах Печерського районного відділу філії Державної установи "Центр пробації" у м. Києві та Київській області та Сектору ювенальної пробації м.Києва практика розпочалася з привітання та ознайомлення студентів з механізмом роботи пробації кураторами практики з боку пробації. Про специфіку психологічної роботи з суб`єктами пробації більш детально розповіли психологи цих підрозділів. Ознайомили з документацією та методами роботи з даною категорією клієнтів. Надали загальний психологічний портрет суб`єкта пробації, описали нюанси консультування. Було проведено інтерактивну психологічну гру «Клієнт – психолог. Основи консультування», де студенти самостійно змогли відчути себе справжніми професіоналами та мали змогу пройти усі етапи класичного консультування та отримати зворотній зв’язок від психологів пробації. Студенти із задоволенням включилися в процес та, навіть, спробували себе у ролі людини, яка знаходиться у конфлікті із законом. Також був складений план роботи на час практики, в якому детально розписано алгоритм співпраці студентів та співробітників пробації. 

magister1

    Керівниками практики з кафедри психології особистості та соціальних практик Інституту людини Сорокіною О.А. та Ревою О.М. отримано схвальні відгуки від студентів про атмосферу конструктивної співпраці, високий рівень професійної майстерності фахівців Центру, доброзичливе та зацікавлене ставлення до студентів.