ІІ Всеукраїнська науково-практична онлайн конференція «Соціальне становлення особистості в умовах суспільних трансформацій: наукові підходи та сучасні практики»

       19 листопада 2020 року відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична онлайн конференція «Соціальне становлення особистості в умовах суспільних трансформацій: наукові підходи та сучасні практики».

фото6 min

Конференція мала чотири напрями роботи, зокрема:

  • особистісне та свідомісне становлення людини в умовах суспільних трансформацій;
  • соціальне становлення особистості в умовах суспільних трансформацій;
  • соціально-психологічні практики розвитку людських ресурсів в суспільних інституціях;
  • інтеграція дитини з особливими освітніми потребами у соціальне середовище.

Кафедра психології особистості та соціальних практик відповідала за організацію напряму соціально-психологічні практики розвитку людських ресурсів в суспільних інституціях.  Доповідачами цього напряму були розкриті цікаві та актуальні теми:

  • Матвєєв Віталій Олексійович виступав із темою «Актуальність створення національної системи самореалізації особистості для ефективного входження України в європейський простір»

VNK KPOSP

  • Ткачишина Оксана Романівна розкрила тему «Прикладні аспекти формування соціальних стереотипів в умовах сучасного соціуму»

VNK KPOSP2

  • Вінник Наталя Дмитрівна розповідала про «Психологічні особливості духовної культури студентства»

VNK KPOSP1

  • Васильєв Олексій Олександрович доповідав про «Розвиток адаптаційних механізмів особистості в юнацькому віці».В рамках ІІ Всеукраїнської науково-практичної онлайн конференції відбулась лінійка майстер-класів. Напрям соціально-психологічні практики розвитку людських ресурсів в суспільних інституціях мав два майстер-класи.

      Перший майстер-клас проводила дипломований та практичний психолог, психотерапевт Європейського та Всесвітнього реєстрів, педагог -  Марія Тищенко за темою «Психологічний супровід особистості в умовах соціальних трансформацій». Під час майстер-класу Марія розповідала про методи травмофокусної терапії, на практиці показала епістеміологічну метафору, наводила велику кількість прикладів, що полегшувало сприйняття і розуміння матеріалу.

фото4

     Другий майстер-клас проводила кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології розвитку та консультування -  Зоряна Адамська за темою «Діалогічна взаємодія в дистанційній освіті: виклики часу». Протягом усього майстер-класу Зоряна активно взаємодіяла зі слухачами, залучала до обговорення, показала на практиці як ефективно працювати в різних програмах дистанційно, поділилась лайфхаками і детальними інструкціями по роботі в таких системах як Zoom, Google Meet, Jamboard та інші.

фото5

ІІ Всеукраїнська науково-практична онлайн конференція «Соціальне становлення особистості в умовах суспільних трансформацій: наукові підходи та сучасні практики»  пройшла досить на високому рівні в дружній робочій атмосфері, усі учасники були зацікавлені в отримання нових знань, дистанційний формат конференції не зміг завадити ефективній взаємодії.

фото7 min