Виїзні заняття для студентів-психологів у НДСЛ "Охмадит"

2 березня 2020 року викладачі кафедри психології особистості та соціальних практик Сергєєнкова О.П. (д.психол.н., проф.) та Фурман В.В. (к.психол.н, доц. каф.), разом із студентами-психологами 5-го курсу в межах дисциплін "Психологічна допомога особистості в умовах надзвичайних ситуацій" та "Кризова психологія з практикумом: психосоматичні ресурси особистості" відвідали відділення інтенсивної та еферентної терапії хронічної інтоксикації НДСЛ "Охмадит".
Під час заходу, психолог Євгенія Миколаївна Дроботун ознайомила студентів із специфікою роботи відділення та окреслила важливу роль психологічного супроводу роботи з пацієнтами. Медичний психолог відділення - Антоніна Олександрівна Дорохіна, представила інформацію про особливості перебування пацієнтів у стаціонарі. Вікторія Анатоліївна Прокопенко, лікар-інтерн, провела вводну лекцію щодо фізіологічного перебігу хвороб пацієнтів.
Волонтер - Наталя Панченко та Вікторія - пацієнтка, окреслели основні вектори побудови дозвілля та шкільного навчання пацієнтів, описали специфіку роботи та роль волонтера у структурі відділення.
zanyattya 02 03 20 2 zanyattya 02 03 20 5 zanyattya 02 03 20 11
Також нами було відвідано безпосередньо відділення, знайомство із пацієнтами. У підсумку студенти виокремили майбутні вектори безперервного психологічного супроводу функціонування відділення, а саме:
  • постійна робота із пацієнтами, з урахуванням специфіки перебігу хвороб;
  • постійна робота з батьками пацієнтів;
  • постійна психологічна підтримка персоналу, а саме профілактика запобігання професійному вигоранню співробітників.
Щиро вдячні організаторам заходу та пацієнтам за запрошення доторкнутися до їх тендітного, чутливого та крихкого світу ...