Участь студентів-психологів у семінарі-консультації «Інформаційні міфи, маніпуляції, фейки»

    26 лютого 2020 р. студенти-психологи Київського університету імені Бориса Грінченка за ініціативою викладачів - Цюман Тетяни (кандидата педагогічних наук, доцента) та Фурман Вікторії (кандидата психологічних наук) в межах тематично дотичних дисциплін "Інформаційно-психологічна безпека особистості" та "Психологічна допомога особистості в умовах надзвичайних ситуацій" взяли участь у семінарі-консультації «Інформаційні міфи, маніпуляції, фейки», що люб'язно був організований America House Kyiv.

Furman 26 02 20 1

    Спікером заходу виступив Олександр Гороховський, керівник медіа-проекту "БезБрехні", журналіст, медіа-тренер, голова правління ГО "Центр аналітики і розслідувань".

    В рамках ініціативи «3D-Сoworking. Фактчек та медіаграмотність» Олександр Гороховський показав як відрізняти факти від суджень, розпізнавати інформаційні міфи та не піддаватись маніпуляціям.

     Також було обговорено:

- особливості інформаційних міфів в українському медіапросторі;

- відмінності інформаційного міфу від фейку;

- осучаснені методи маніпулятивних технологій в ЗМІ;

- чому спрацьовують маніпуляції;

- чим фейк відрізняється від неправдивої інформації.

 

Furman 26 02 20 2   Furman 26 02 20 8

 

    В результаті заходу студенти ставили питання та отримували відповіді, розбирали інформаційні кейси з точки зору психології.

  Таким чином, питання інформаційної гігієни та опору інформаційним вірусам стає дедалі актуальнішим. Ми стаємо свідками, коли інформація не тільки надихає, а й змушує нас швидко орієнтуватись у незвичних інформаційних потоках за будь-яких ситуацій, чітко розпізнавати міфи, фейки та пропаганду, включати критичне мислення.

Furman 26 02 20 4

   Щиро вдячні America House Kyiv за завжди цікаві заходи та Олександру Гороховському за професіоналізм та актуальність обраної теми заходу!