СИСТЕМА ЛЮСТРА: ЩО ЦЕ ТАКЕ?

Студенти I курсу заочної форми навчання спеціальності «Практична психологія» 7 жовтня 2019 року під керівництвом доцента кафедри психології особистості та соціальних практик Реви Олени Миколаївни прийняли участь в роботі Міжнародного науково-практичного семінару «СИСТЕМА ЛЮСТРА: методологія, технологія, впровадження».

 

zanyattya 07 10 19 1      

 

В залі засідань Президії Національної академії педагогічних наук України фахівці в галузі обдарованості особистості зустрілись з кей спікером семінару - Тревором Дж. Теббсом, видатним педагогом сучасності, фахівцем в галузі обдарованості, професором Кеслтонського державного коледжу (США), редактором Міжнародного Журналу обдарованих і талановитих (GTI) при Світовій раді з питань обдарованих і талановитих дітей (WCGTC). Він представив систему Люстра , яка є метафорою для насиченої даними моделі, що призначена для висвітлення та чіткого визначення профілю розвитку потенціалу індивіда, насамперед зосередженого на його сильних сторонах. В роботі семінару прийняла участь доцент кафедри Подшивайлова Л.І.

 

В ході обговорення було не тільки презентовано систему визначення профілю розвитку потенціалу індивіда «Люстра», але й наголошено на психофізіологічних детермінантах обдарувань дитини, особистісних якостях, які сприяють прояву обдарованості. Дискусія присутніх стосувалась питань створення психолого-педагогічних умов розвитку обдарованих дітей і молоді, інтерпретації психологічних та інших заходів оцінки здібностей осіб різного віку, сучасних типи тестів оцінки здібностей.

 

           Студенти отримали перший досвід долучення до наукової дискусії такого рівня та отримали сертифікати учасників.