ПЕРШОКУРСНИКИ НА Brain Awareness Week UKRAINE 2019

16 березня 2019 року на базі Інституту фізіології ім. О.О.Богомольця НАН України за ініціативи доцента кафедри загальної, вікової та педагогічної психології Реви Олени Миколаївни відбулись виїзні заняття для студентів-психологів І курсу. Студенти прослухали надзвичайно цікаві інтерактивні лекції щодо особливостей роботи головного мозку людини, що дозволило їм суттєво поглибити знання з дисципліни «Психофізіологія людини з основами генетики».

 tyzhden mozku 16 03 19 1

 

Зокрема, розглядались питання психофізіології навчання, нейропластичності та нейромедіаторних механізмів роботи мозку. Поглиблення знань про принципи реєстрації мозкових хвиль та їх подібність у людини і тварини, про функціонування аналітичних зон мозку було особливо важливим для майбутніх психологів щодо розуміння ними біосоціальної природи психіки. Особливо жваву дискусію викликала доповідь В.Досенко з темою «Емоційний інтелект: друг чи ворог?», в якій наші студенти прийняли активну участь. Цінними практичними аспектами застосування знань з психофізіології на практиці збагатила лекція щодо біохімії мозкових процесів та ролі занять спортом в їх активізації.

 

 tyzhden mozku 16 03 19 2   tyzhden mozku 16 03 19 7

 

Крім того, студенти ознайомились з мікроскопічним вивченням мозкових структур, мали можливість вивчити власну чутливість та побачити справжні ГМ організми.