Участь студентів у відкритті виставки «LATE» української мисткині Maria Proshkowska

   12 березня 2019 року студенти Інституту людини взяли участь у відкритті виставки «LATE» української мисткині Maria Proshkowska — це продовження довгострокового проекту «Присутність», який покликаний візуалізувати стереотипно нав’язані суспільством цінності, що накладаються на людей різного віку. Дослідницький арт-проект “LATE” порушує гендерні питання і акцентує увагу на певних аспектах та проблемах, які зокрема стосуються життя жінок у сучасному суспільстві.

 

late 12 03 19 1

 

   У своїх роботах Марія Прошковська ділиться особистими історіями людей, зібраними не тільки зі всієї України, але й інших країн світу, та візуалізує стереотипи, сформовані внаслідок тиску соціуму, а також порушує актуальні питання для діалогу стосовно гендерної проблематики.

   Для студентської аудиторії цей проект є також прикладом того, як крізь призму інтерактивних засобів візуалізації мистецтва можна привернути увагу суспільства до соціально важливих тем. Участь у заході ініційована доцентом кафедри загальної, вікової та педагогічної психології Фурман Вікторією (канд. псих. н.) в межах дисципліни "Психологія творчості з арт-практиками".

 

late 12 03 19 3   late 12 03 19 5 

 

Р.S. Щиро вдячні організаторам проекту за надані можливості участі.