Круглий стіл «Інструменти мотивації на персональному, інституційному, національному рівнях в контексті розвитку систем внутрішнього забезпечення якості у вищій освіті» за підтримки Програми Еразмус+

    24 травня 2018 року у м. Києві за підтримки Програми Еразмус+, SPHERE, Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA) відбувся круглий стіл «Інструменти мотивації на персональному, інституційному, національному рівнях в контексті розвитку систем внутрішнього забезпечення якості у вищій освіті». Захід організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні (Проект ЄС) спільно з Національною командою експертів з реформування вищої освіти (HERE team), Представництвом Європейського Союзу в Україні, Міністерством освіти і науки України, Інститутом вищої освіти НАПН та Національною академією педагогічних наук України. Спікерами Круглого столу постали: Світлана Шитікова, координатор проекту "Національний Еразмус+ офіс в Україні"; Олег Шаров, Генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих, Міністерство освіти і науки України, Національний експерт Програми Еразмус+; Тіа Лоуккола, TAM експерт з QA, Директор департаменту інституційного розвитку секретаріату Європейської асоціації університетів, член Конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти; Володимир Луговий, Перший віце-президент НАПН України, Національний експерт Програми Еразмус+; Андрій Ставицький, Голова Національної команди експертів Програми ЄС Еразмус+, координатор ЄКТС; Володимир Бахрушин, професор кафедри системного аналізу, Запорізький національний технічний університет, Національний експерт Програми ЄС Еразмус+.

 

kruhlyy stil 24 05 01

 

kruhlyy stil 24 05 02 copy

 

kruhlyy stil 24 05 08

 

   Активними учасниками Круглого столу стали викладачі Інституту людини – доцент кафедри загальної, вікової та педагогічної психології, к. психол. н. Олена Шевцова та викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Альона Попова. Надзвичайно інтенсивна і продуктивна робота Круглого столу збагатила досвід учасників новими підходами до розвитку системи внутрішнього забезпечення якості відповідно до ESG: розумінням викликів і перспектив забезпечення якості вищої освіти в Україні відповідно до нового законодавства; знаннями внутрішнього забезпечення якості; сучасними технологіями до залучення стейкхолдерів до процесів забезпечення якості та співпраці з ними на основі розуміння ролей викладачів, студентів тощо; інструментами мотивації академічного персоналу до набуття компетентностей з методів і процедур забезпечення якості відповідно до ESG, до активної участі в процесах забезпечення та покращення якості вищої освіти.

 

kruhlyy stil 24 05 02

 

kruhlyy stil 24 05 03

 

kruhlyy stil 24 05 04

 

 kruhlyy stil 24 05 09