Психологія міжкультурних комунікацій

8 лютого 2018 року студенти-психологи VI курсу Київського університету імені Бориса Грінченка, разом з викладачем Фурман Вікторією (ст. викл. кафедри, к. пс. наук) в рамках дисципліни "Психологія міжкультурних комунікацій" відвідали офіційне відкриття виставки “Discernment” молодого американського медіа-художника Баєта Росса Сміта, представленою в America House Kyiv.

 

Furman AH news 9

 

 

Баєт Росс Сміт досліджує питання стереотипного та упередженого мислення, проблеми ідентичності та складність міжкультурної комунікації. Роботи, представлені на виставці, аналізують взаємодію людей в суспільстві і закликають нас замислитись над характером свого сприйняття навколишнього світу.

 

 Furman AH news 3

 

Виставка включає декілька проектів художника, створених із використанням різних медіа: фотографії, віртуальної реальності, відео-інсталляції. Серед яких, серія “Наш тип людей” досліджує те, як одяг, раса/етнічна приналежність, стать, колір шкіри впливають на наше розуміння ідентичності, цінності та характеру. Як глядач проектує свої власні культурні упередження на кожне зображення, коли контекст для оцінки та розпізнавання людини на фотографії відсутній. А інноваційний трансмедійний проект “Question Bridge: Black males” («Міст запитань: чорношкірі чоловіки») демонструє щирий діалог між членами спільноти чорношкірих чоловіків з різних куточків Америки, та спрямований на руйнування стереотипів та упередженого ставлення до чорношкірих громадян в американському суспільстві.

 

Щиро вдячні America House Kyiv за чудову організацію виставки та чекаємо на візит автора!